Біотехнологія пшениці. Протеїновий пул тканин рослин і клітинних культур

Автор(и)

  • Larisa Sergeeva Інститут фізіології рослин і генетики Національної академії наук України https://orcid.org/0000-0002-6963-1252
  • Maria Dykun Інститут фізіології рослин і генетики Національної академії наук України
  • Larisa Bronnikova Інститут фізіології рослин і генетики Національної академії наук України https://orcid.org/0000-0002-8103-0548

DOI:

https://doi.org/10.29038/2617-4723-2017-362-13-32-36

Ключові слова:

пшениця, рослинні тканини, клітинна культура, білковий спектр, електрофорез

Анотація

У статті здійснено порівняльне дослідження інформативності двох методів електрофорезу білка (Попереля й Леммлі) під час оцінки різних тканин пшениці, інтактної рослини та клітинних культур. Відзначено, що аналіз клітинних культур потребує підбору оптимального методу аналізу. У цьому випадку протеїновий пул може бути маркером функціонального стану клітинної культури.

Завантаження

Опубліковано

2017-12-13